Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Της εξουσίας τα καμώματα...




Διαβάζω στον τοπικό τύπο διάφορα δημοσιεύματα και έγγραφα σαν το παραπάνω σχετικά με τη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κάποιων πανεπιστημιακών (αυτό βγαίνει τουλάχιστον προς τα έξω).

Δεν βλέπω όμως πουθενά την απόφαση (ή έστω αποσπάσματα της) του ΣτΕ (το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας), την οποία ο υπουργός παιδείας προτρέπει κάποιους να ξαναδιαβάσουν με περισσότερη προσοχή και αναρωτιέμαι μήπως τελικά πρόκειται για κάποια κόντρα που μαίνεται στους κόλπους της ίδιας της εξουσίας (του υπουργού, ας πούμε, και του ΣτΕ).

Κατά τη γνώμη μου μια οποιαδήποτε δικαστική απόφαση δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφής, ώστε να χρειάζεται να τη διαβάσει κανείς περισσότερες από μια φορές για να την κατανοήσει.  Καθηγητές και δικηγόροι υποτίθεται ότι τη διάβασαν.  Τί στο διάβολο;

Είναι λυπηρά όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας κι έχω την αίσθηση ότι από πίσω κρύβονται ισχυρά οικονομικά και άλλα συμφέροντα και παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των φοιτητών και αμαυρώνουν και την εικόνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση το παραπάνω έγγραφο όποιος κι αν το υπογράφει θα έπρεπε να το είχε διαβάσει ολόκληρο τουλάχιστον μια φορά, που κατά 99,9 % δεν το έπραξε.
Θα μπορούσα να γράψω και κατιτίς παραπάνω, αν έβρισκα κάπου και διάβαζα και την επίμαχη απόφαση του ΣτΕ.

Τα χαιρετίσματα μου στην εξουσία.