Σελίδες

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η "αριστερή" δημοκρατία

Ολόκληρος κυβερνητικός μηχανισμός, λέει, δεν μπορεί να "ελέγξει" μερικές "ατίθασες νηπιαγωγίνες" και να εφαρμόσει την πολιτική του ατζέντα.
Φταίει η ΔΟΕ, η Χρυσή Αυγή, οι νηπιαγωγοί και γενικά οτιδήποτε άλλο πλην των ίδιων των πολιτικών μπουρδολόγων που τελευταία έχουν γίνει εξπέρ σε θέματα εκπαιδευτικά, γλωσσών, μειονοτήτων και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς... και φυσικά το 'χαψαν και οι πολίτες.
Βγαίνει ο γνωστός Хаджитодоров και κατηγορεί τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς ότι αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. Βρε πασάκα μου, εσείς δεν μιλήσατε πρώτοι για "δημοκρατία";  Ε, αυτό μας έλειπε τώρα, όλοι να συμπολιτεύονται με την κυβέρνηση σας.
Μπρε καρντάσια μου "αριστερόστροφα" σε ποιον τα πουλάτε αυτά;
Όλοι κατάλαβαν πλέον ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει να εφαρμοστεί αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα πλην ελαχίστων απολύτως ελεγχόμενων "δημοκρατικών" εγκεφάλων, που σε λίγο χρόνο από τώρα θα βγουν και πάλι στη "ζητιανιά" για λίγα ψηφαλάκια, προκειμένου να συνεχίσουν να παρασιτούν σε βάρος της κοινωνίας.
Κύριοι "δημοκράτες", εκτίθεστε ανεπανόρθωτα και "πνίγεστε" στα ίδια σας τα λόγια εμφανιζόμενοι στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα για να σώσετε τα προσχήματα.
Λυπούμαι, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε αρκετά για την πειθώ των επιχειρημάτων σας.
Ωραίο το τρικ με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, μόνο που σαν επιχείρημα μπάζει από παντού.  Το ακόμα καλύτερο είναι ότι το αντιλαμβάνεστε και το συνειδητοποιείτε και οι ίδιοι.
Η ελληνική γλώσσα είναι από τις ωραιότερες, αν όχι η ωραιότερη, του κόσμου και όποιος δεν τη γνωρίζει, ανεξαρτήτως καταγωγής, σίγουρα χάνει.
Άλλο αυτό όμως κι άλλο η μητρική γλώσσα.  Να μην τα συγχέουμε αυτά τα δύο πράγματα.
Κι επειδή το τελευταίαο διάστημα την πιπιλίζετε σαν καραμέλα στο στόμα σας αυτήν την "μητρική γλώσσα" της μειονότητας, μπορεί κάποιος από όλους εσάς να μας πει επιτέλους ποια είναι αυτή;  Επίσημα και δημόσια όμως και όχι μπιζ - μπιζέ (όπως αρέσκονται να λένε κάποιοι μειονοτικοί ή πλειονοτικοί "σπόροι").
Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, ο Зейбеков σε μια πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση μέσω του κρατικού καναλιού της ΕΡΤ3 την υπονόησε σαφέστατα και μας την "υπέδειξε" κατά κάποιο τρόπο συνδέοντας την με το μειονοτικό δημοτικό σχολείο και το "άνομο" και "σκοτεινό" καθεστώς που το διέπει.
Το απαύγασμα της αριστερής "δημοκρατίας" όμως είναι ο τρόπος που επελέγη να εφαρμοστεί το εν λόγω πρόγραμμα.
Ποιος και με ποια κριτήρια, ας πούμε, επέλεξε τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία για να γίνουν αυτά τα πειράματα;
Έχει γίνει ποτέ κάποια συζήτηση ή ενημέρωση των γονέων / κηδεμόνων των παιδιών που φοιτούν ή θα φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία αυτά;
Η κοινή λογική λέει ότι όλο και κάποια "κρυφή" κυβερνητική έρευνα πρέπει να έχει προηγηθεί του όλου εγχειρήματος.  Είναι κάτι που το συνηθίζουν οι κυβερνήσεις.
Το στενάχωρο μέχρι στιγμής είναι ότι δεν έχει ακουστεί η παραμικρή φωνή από την πλευρά των πολιτών.
Το θέλουν;  Δεν το θέλουν;  Ποιος ξέρει;
Το κλειδί της όλης υπόθεσης νομίζω πως είναι το τι αντιλαμβάνεται και αποδέχεται κανείς ως μητρική του γλώσσα.
Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να κάνουν, αν θέλουν, όσες τούμπες και κωλοτούμπες σηκώνει η αφεντιά τους.
Ακούστε τί λέει μετά το 13:38 ο φίλος μου Зейбеков.