Σελίδες

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Σπίτι μου, σπιτάκι μου, σπιτοκαλυβάκι μου!

 Το λεξικό μας απέκτησε το δικό του ιδιόκτητο σπίτι - https://www.rodopsky.gr

Το μπλογκ είναι καλό για να "μπλογκάρει" κανείς, μα αν θέλει να κάνει κατιτίς παραπάνω και λίγο πιο εξειδικευμένο και "δυναμικό", αμέσως βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία τεχνικών και όχι μόνο ζητημάτων.

Πόσο μάλλον για ένα ολόκληρο λεξικό με μη στατικό περιεχόμενο.

Οπότε το τεχνικό μας "τιμ" σκέφτηκε να προχωρήσει σ' ένα εγχείρημα πιο "δραστικό".

Με τα πενιχρά του μέσα και τις όποιες γνώσεις αποφάσισε να στήσει μια καινούργια ιστοσελίδα με δυναμικό περιεχόμενο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λεξικού και των χρηστών του.

Μόλις ένα μήνα ζωής έχει, όντας ακόμα στα γεννοφάσκια του, μα ήδη βρίσκεται στον αέρα της Ροδόπης, λειτουργικό, σκορπώντας τα λεξικά του χρώματα στους αιθέρες του παρθένου ουρανού της.  Το όνομα του, "rodopsky", μπορεί να το "αναγνώσει" κανείς και ως "ουρανός της Ροδόπης".

Ένα παντελώς αθώο λογοπαίγνιο με το επίρρημα "rodopsky" ("ροντόπσκι"), σύμφωνα με το τελευταίο χρησιμοποιούμενο αλφάβητο, που σημαίνει "στη (ντοπιο)λαλιά / γλώσσα της Ροδόπης ή των Ροδοπαίων".  Κάτι πιο αθώο και πολιτικά ουδέτερο δεν μου 'ρχεται στο μυαλό για την ώρα.

Στόχος του - τί άλλο; - η πληρέστερη και η καλύτερη δυνατή προβολή και ανάδειξη του γλωσσικού πλούτου της περιοχής μας, παρέχοντας παράλληλα την απαραίτητη τεχνική και κάθε άλλη υποστήριξη στους χρήστες του.

Πρόκειται για μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία ανεξάρτητη από κρατικές πολιτικές και επιρροές, φθηνά πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες.

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και μέσα από το περιεχόμενου του, όπου η κάθε λέξη είναι αποτυπωμένη με το "γνήσιο" και ακριβές "χρώμα" της.  Αυτή ακριβώς είναι και η "μαγεία" του.

Έχοντας αυτά τα λίγα και "σταράτα" κατά νου, παραθέτω μερικά στιγμιότυπα οθόνης παρακάτω (screenshots τα λένε οι αγγλόφωνοι) για να σας προϊδεάσω κάπως.







Προβολή σε κινητό


Προβολή σε tablet



Καλή περιήγηση εύχομαι