Σελίδες

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Έωλοι* ΠΑΣΟΚίζοντες κρατικοδίαιτοι δημοτικοί παράγοντες αμφισβητούμενης νομιμοποίησης

Η συνέχεια: https://www.xanthinet.gr/index.php/home/item/8081-ksanthi-gia-olous-to-dimotiko-symvoylio-tha-eprepe-na-einai-panta-to-kyriarxo-organo-se-enan-dimo

Έτσι με είχε αποκαλέσει ο κ. αυτός, "έωλο" (παράνομα / παράτυπα τοποθετημένο δηλαδή), όταν ήταν στα πράγματα της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.
Εγώ τότε εργαζόμουν στο Ιεροσπουδαστήριο του Εχίνου (Ξάνθης πλέον) και είχα πάει στο γραφείο του για να του ζητήσω μια μέρα (Κυριακή) κανονική άδεια για μια υποχρέωση μου στην πρωτεύουσα.
Ως γνωστόν τα Ιεροσπουδαστήρια λειτουργούν (ακόμα και τώρα) Κυριακή έως Πέμπτη και ήθελα να είμαι καλυμμένος και τυπικά.
Δεν την έδωσε τελικά ο "πολλά βαρύς" (τότε) κ. Μελισσόπουλος με το εντελώς παράλογο αιτιολογικό ότι ήμουν "έωλος" υπηρεσιακά (ξεχνιούνται αυτά;).
Λες και μόνος μου αποφάσισα μια ωραία πρωία να πάω και να παρουσιαστώ στο παραπάνω σχολείο χωρίς να γνωρίζει κανένας και τίποτα.

Τώρα, λοιπόν, θέλει να βάλει τάξη και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού τακτοποίησε όλες τις άλλες εκκρεμότητες στο χώρο της εκπαίδευσης.
Θέλει να έχει λόγο ύπαρξης και στα δημοτικά πράγματα του τόπου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του χαλάει τα σχέδια.
Μάλλον του διαφεύγει κάτι πολύ σημαντικό του κυρίου, που δεν είναι άλλο από το ίδιο το νόημα της δημοκρατίας.
Την έωλη "παρέμβαση" του ο "σοφός" λαός την περιγράφει με μια πολύ εύστοχη ρήση:  διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον.

Του συνιστώ ανεπιφύλακτα να φρεσκάρει εν τάχει στο μυαλό του την εικόνα του αποτελέσματος των εκλογικών αναμετρήσεων (α' και β' γύρος) και ακολούθως να ρίξει μια ματιά και στον καθρέφτη.
Μήπως, λέω, συνειδητοποιήσει το πολιτικό του μέγεθος, αλλά και αυτό ενός σύγχρονου πολιτικού "προβλήματος-λύσης", της εκλογικής αποχής και της νομιμοποίησης της εξουσίας.
Για να καταλάβουμε εν τέλει ποιος είναι έωλος και ποιος όχι.




* Σημείωση:
Να με συμπαθούν οι φιλόλογοι για τη χρήση της λέξης "έωλος" με τη σημασία που τη γνωρίζουν οι περισσότεροι, όμως δεν φταίω εγώ.
Στα λεξικά των Φυτράκη και Τριανταφυλλίδη δεν βρίσκω καν λήμμα "αίολος", τύπο που προτείνουν κάποιοι και δικαιολογημένα ίσως δυσφορούν για τη λανθασμένη χρήση της γλώσσας.
Κάποιες διευκρινιστικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ κι εδώ.
Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το πώς ακριβώς την είχε "διατυπώσει" τη συγκεκριμένη ομόηχη λέξη στον προφορικό του λόγο ο πρώην περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.