Σελίδες

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ο εορτασμός του "Ενός ΣΥΡΙΖΑρχη" (η Μοσάντ στα άδυτα του Υπουργείου Παιδείας)

Ο οικισμός της Σμίνθης

Ναι, το «ζήσαμε» και αυτό! Οι μαθητές να απέχουν από τα μαθήματα και να «φωνάζουν» στους καθηγητές και κυρίως στον διευθυντή του σχολείου «Κύριε, θέλουμε να πάμε σε μια εκκλησία, να δούμε πώς είναι μέσα, να νιώσουμε λίγο το θυμίαμα και το 'δέος' του θεού, γιατί στα τζαμιά ακούμε μόνο για 'παρθένες' και 'τρομοκρατία' σε γλώσσα ακαταλαβίστικη» κι εκείνος ως γνήσιος ΣΥΡΙΖΑίος να τους απαντά έντρομος στα πρόθυρα εμφράγματος με κανονικό εξάωρο πρόγραμμα μαθημάτων.

Αυτά δεν τα λέω εγώ από το κεφάλι μου, αλλά τα «ξερνάει» η ίδια η Μοσάντ και συνέβησαν την 30η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ημέρα εορτασμού των «Τριών Ιεραρχών», στο Γυμνάσιο της Σμίνθης.

Θυμάμαι, βέβαια, κι εκείνο το ΣΥΡΙΖΑίϊκο «πάθος» του ιδίου με το οποίο λίγο καιρό νωρίτερα «υπερασπιζόταν» μια μητέρα και «επιχειρηματολογούσε» υπέρ των «δίκαιων αξιώσεων» της να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στην τουρκική γλώσσα, ωσάν να ήταν κάποιος θεολόγος.

Σ' εμένα τον ίδιο πάλι μια μέρα μου «συστήθηκε» ως «ειδικός οφθαλμίατρος» ενώπιον 20-30 γονέων - κηδεμόνων. Η Διεύθυνση της Β/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης είναι ενήμερη για το θέμα, το οποίο έχει να κάνει με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ενήμερος είναι και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «μόδα» την παράλληλη στήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες η οποία απλά «πέρασε».

Εγώ θα ρωτήσω τον κ. πρόεδρο το εξής πράγμα μόνο: αν η παράλληλη στήριξη είναι «μόδα» για όλους ή για ορισμένους μόνο και για ποιους. Μπορεί να απαντήσει και δημόσια αν έχει το ψυχικό σθένος. Το ίδιο ισχύει και για τους προαναφερθέντες πιο πάνω.

Αυτά, έτσι, σαν μια πρώτη κι ελαφριά «δόση» από το «μέτωπο» της εκπαίδευσης και οι εισαγγελείς καλύτερα να κλείσουν μάτια και αυτιά, για να μην πάθουν κανένα μπλακ άουτ (άνθρωποι είναι και αυτοί) και οδηγηθούμε σε αλλόκοτες καταστάσεις.

Για την επόμενη «δόση» σας θα πρέπει περιμένετε κάποιο νέο «ξέρασμα» της Μοσάντ, οπότε και θα επανέλθουμε στο θέμα.