Σελίδες

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Μην ενοχλείτε το "περιούσιο" (παρα)σύστημα



Απ' ό,τι φαίνεται, όποιος εις το εξής θα τολμά να γράψει κάποια "αλήθεια" που ενοχλεί το (παρα)σύστημα, θα κινδυνεύει με διώξεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων.  Αυτό τεκμαίρεται από πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Φανταστείτε με το μυαλό σας τί θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για κάποιον που ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου και προσπαθεί (λέμε τώρα) να κάνει όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά τη δουλειά του.  "ΘΑΝΑΤΟΣ" με μια λέξη.
Ενώ στον οχετό της παραπληροφόρησης που διοχετεύει στα φίλια "μέσα" του το ίδιο το (παρα)σύστημα, κανείς δεν θα μπορεί να έχει το δικαίωμα γνώμης, αντίδρασης και κριτικής, γιατί θα θεωρείται "συκοφάντης".
Εγώ βεβαίως δεν είμαι δημοσιογράφος (Θου Κύριε, φυλακήν το στόματι μου...), κατά καιρούς όμως "ωθούμαι" από κάποια ανώτερη δύναμη και γράφω διάφορα πραγματάκια στο προσωπικό μου μπλογκ.
Διαβάζοντας όμως τα παραπάνω άρθρα, ομολογώ πως σκέφτομαι σοβαρά πλέον να αλλάξω "στρατηγική" και αντί για κάποιες αλήθειες να γράφω μόνο "ψέματα", προκειμένου να μην ενοχλείται ούτε το (παρα)σύστημα ούτε κανείς άλλος.
Να, όπως το παρακάτω βίντεο, ας πούμε, που υπάρχει μόνο στη φαντασία κάποιων και ότι ο Μέτε ουδέποτε είπε ότι θέλει να δει τον "κομματάρχη" του DEB ως τον αυριανό "Ντενκτάς" της Δ. Θράκης.

Κατάλαβες, αγαπητέ μου αναγνώστη, πού φτάσαμε;
Να φοβάται ο ευσυνείδητος δημοσιογράφος να καταγράψει και να δημοσιεύσει ένα γεγονός στις πραγματικές του διαστάσεις, διότι θα καραδοκεί ο κάθε Ζεϊμπέκ ή Ιλχάν ή όποιος άλλος πλουσιοπάροχα αμειβόμενος βολεμένος "βολευτής", καλυπτόμενος πίσω από το πολιτικό του άσυλο, να του κάνει μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντία, δυσφήμιση ή ό,τι άλλον τον συμφέρει.

Ρε, λέτε να γίνει καμιά στραβή κάποια μέρα και να αντιστραφούν οι συνθήκες και οι όροι;